دستورالعمل نگرشی بر تولید میوه ارگانیک که توسط رعنا دستجردی در قالب نشریه فنی وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده است را به صورت PDF از لینک زیر میتوانید دانلود نمایید.
کشاورزی ارگانیک تجلی افکاری است که از حدود دهه 1930 و 1940 شکل گرفته است. این افکار به تدریج تکامل یافته و شکل علمی به خود گرفتند. با این همه جنبه فلسفی خود را در نحوه برخورد مستقیم با سیستمهای طبیعی که همانا همگام شدن با طبیعت و احترام به آن میباشد، را نیز حفظ نمودند. امروزه مشکلات متعدد زیستمحیطی ناشی از کشاورزی، اذهان را به خود مشغول نموده و سبب شده است تا در پیشرفتها و یافتههای قبل از سال 1945، تجدیدنظر کلی صورت گیرد. نتیجه این تلاشها را میتوان در محدوده سیاستهای وضع شده در خصوص توجه بیشتر به محیط زیست و نیز گسترش جنبش ارگانیک و توسعه بازارهای عرضه محصولات ارگانیک مشاهده نمود.
بنا به اعتقاد دستاندرکاران، کشاورزی ارگانیک موفق، یک مفهوم ذهنی است که نیازمند بکارگیری شیوههای عملی خاص میباشد. این روش کشاورزی، در نقاط مختلف جهان اسامی گوناگون دارد. از این رو ارائه تعریفی کوتاه، دقیق و واضح از کشاورزی ارگانیک اندکی مشکل است. مفهوم ساده ولی غیرواقعی کشاورزی ارگانیک عبارت است از کشاورزی بدون کاربرد مواد شیمیایی. اگرچه کشاورزی ارگانیک سیستمی است که از کاربرد مستقیم یا مصرف دائمی مواد شیمیایی جلوگیری میکند، اما آن دسته از مواد شیمیایی که به صورت طبیعی به دست آمدهاند، در کشاورزی ارگانیک و حاصلخیزی خاک یا حفاظت گیاه کاربرد دارد.
فهرست مطالب تولید میوه ارگانیک :
- تاریخچه کشاورزی ارگانیک
- کشاورزی ارگانیک چیست؟
- اصول و اهداف مشترک کشاورزی ارگانیک
- چرا کشاورزی ارگانیک؟
- کاشت باغات میوه ارگانیک
- مسائل کشت
- انتخا محصول و محل
- آمادهسازی زمین
- مدیریت کف باغ و استفاده از مالچها
- خرید و انتخاب واریته گیاهی
- مدیریت باغ
- مدیریت حشرات و کنههای آفت در باغات ارگانیک
- کنترل ارگانیک بیماریهای درختان میوه
- پرندگان، پستانداران و مدیریت آنها در سیستمهای ارگانیک
- مدیریت ارگانیک علفهای هرز
- مدیریت خاک و تغذیه محصول
- گواهی تولیدات ارگانیک
- بازاریابی و استراتژیهای بازاریابی
- سیمای کشاورزی ارگانیک در برخی کشورها
- تولید میوه ارگانیک در آمریکا
- باغداری ارگانیک در دانمارک
- تولـید میوه ارگانیک در هلند