پروژه روانشناسی کودکان استثنایی که به صورت یک تحقیق کلاسی در 41 صفحه تهیه شده است را با فرمت Word از لینک داده شده میتوانید دانلود کنید.
عقب ماندگي ذهني يا به اصطلاح ديگر نارسايي رشد قواي ذهني موضوع تازه و جديدي نيست بلكه در هرد دوره و زمان افرادي در اجتماع وجود داشتهاند كه از نظر فعاليتهاي ذهني در حد طبيعي نبودهاند. بخصوص از روزي كه بشر زندگي اجتماعي را شروع كرده موضوع كساني كه به عللي قادر نبودند خود را با اجتماع هماهنگ سازند مطرح بوده است.
از مجموعه مدارك به دست آمده چنين استنباط مي شود كه تا قرن 18 اين افراد مورد توجه و لطف نبوده و حتي پزشكان از پذيرفتن و درمان آنان خودداري ميكردند. اصطلاح بيگانه يا خارجي كه به فرانسه آدينه و به انگليسي ايلين گفته ميشود براي مجانين و الينيست براي روانپزشكان و پزشكان معالج اين بيماران از قديم الايام به كاررفته و اين كلمات از آلينوس لغت يوناني مشتق شده است و علت آن اين بوده است كه عقبماندگان ذهني را مانند مجانين، بيگانه از اجتماع ميدانستند. اگرچه بعداً متوجه شدند كه اين بيماران با محيط و اجتماع بيگانه نيستند بلكه به عمل ضايعات مغزي تماس آنها با عالم خارج تغيير كرده است. بقراط حكيم يوناني نيز به ضايعات مغزي اين افراد اشاره كرده و اختلالات رفتاري و كمبودهاي هوشي آنها را مربوط به اين نوع ضايعات دانسته است.
فهرست مطالب پروژه روانشناسی کودکان استثنایی :
- مقدمه و تاريخچه
- معرفي گرايشهاي روانشناسي
- دروس عمومي و تخصصي روانشناسي كودكان استتثنائي
- بررسي كودكان استثنائي
- در مدرسه چه كسي از من حمايت ميكند؟
- وضعيت مشاوره در گذشته و حال
- ديدگاه شرع در مورد معلوليت
- پژوهش در مورد كودكان استثنائي
- ضميمه
- منابع و مآخذ