دماسنج آبگرمکن
استاندارد دماسنج آبگرمكن ـ ويژگيها و روشهاي آزمون كه بوسيله كميسيون فني مربوطه تهيه و تدوين شده و در هفتادوهفتمين كميته ملي استاندارد مكانيك و فلزشناسي مورخ 73/9/22 مورد تائيد قرار گرفته , اينك باستناد بند 1 ماده 3 قانون اصلاحي قوانين و مقررات موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب بهمن ماه 1371 بعنوان استاندارد رسمي ايران منتشر ميگردد .
براي حفظ همگامي و هماهنگي با پيشرفتهاي ملي و جهاني در زمينه صنايع و علوم , استانداردهاي ايران در مواقع لزوم مورد تجديدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پيشنهادي كه براي اصلاح يا تكميل اين استانداردها برسد در هنگام تجديدنظر در كميسيون فني مربوطه مورد توجه واقع خواهد شد .
بنابراين براي مراجعه به استانداردهاي ايران بايد همواره از آخرين چاپ و تجديدنظر آنها استفاده نمود . در تهيه و تدوين اين استاندارد سعي شده است كه ضمن توجه به شرايط موجود و نيازهاي جامعه حتيالمقدور بين اين استاندارد و استاندارد كشورهاي صنعتي و پيشرفته هماهنگي ايجاد شود .
لذا با بررسي امكانات و مهارتهاي موجود و اجراي آزمايشهاي لازم اين استاندارد با استفاده از منابع زير تهيه گرديده است :
ASTM PTC 19.3 – 1986
ANSI PTC 19.3 – 1986 (chapter 8)
دماسنج آبگرمكن ـ ويژگيها و روشهاي آزمون
1 ـ هدف و دامنه كاربرد
هدف از تدوين اين استاندارد تعيين ويژگيها , نشانه گذاري نمونهبرداري و آزمون دماسنج مورد مصرف در آبگرمكن مخزندار ميباشد .
2 ـ تعاريف و اصطلاحات
در اين استاندارد واژه ها و اصطلاحات با تعاريف زير بكار برده ميشود :
2 ـ 1 ـ دماسنج دوفلزي :
وسيلهاي است براي سنجش دما كه از يك قسمت نشانگر و يك فنر مارپيچ دوفلزي تشكيل يافته است ( شكل يك .) در اين دماسنج انبساط فنر مارپيچ سبب حركت دوراني محور متصل به آن و در نتيجه سبب حركت عقربه در مقابل زينهبندي نشانگر , برحسب يكاي دما ( زينه سلسيوس ,) ميشود .
2 ـ 2 ـ فنر مارپيچ دوفلزي :
نواري از دو فلز غيرمشابه كه بشكل مارپيچ درآمده است . اختلاف در انبساط حرارتي اين دوفلز موجب تغيير انحنأ در نوار مارپيچ و در نهايت سبب حركت دوراني محور متصل به آن ميشود .
فهرست مطالب
هدف و دامنه كاربرد
تعاريف و اصطلاحات
ويژگيها
نمونه برداري
روشهاي آزمون
نشانه گذاري
متن کامل این مطلب را در 11 صفحه با فرمت ورد رایگان از لینک زیر دانلود کنید: