پروژه درس مبانی معماری با عنوان رنگ که توسط محمدرضا دهقانی و ایمانه گلستانی به صورت پاورپوینت تهیه شده است را با فرمت PDF از لینک زیر میتوانید دانلود کنید.
در سال 1676 اسحاق نیوتون با استفاده از یک منشور بلورین مثلث القاعده، نور سفید خورشید را به طیفی از رنگ تجزیه نمود. در طیفهای رنگین حاصل از شکست نور، کوتاهترین طول موج به رنگ بنفش و بلندترین طول موج به رنگ قرمز، دیده میشود. در صورتی که طیف رنگهای حاصل از شکست و تجزیه نور به وسیله منشور را دوباره به کمک عدسی همگرا (محدب) با هم ترکیب کنیم، مجدداً نور سفید حاصل میشود.
از ترکیب سه رنگ اصلی نور قرمز، سبز و بنفش، نور سفید حاصل میشود. این نوع ترکیب را که در آن میزان روشنی نور پس از ترکیب اشعههای مختلف آن با یکدیگر افزایش مییابد، ترکیب افزایشی میگویند. نورهای رنگین وقتی دو به دو با یکدیگر ترکیب میشوند از طریق افزایشی رنگهای دیگر را به وجود میآورند. وقتی جسمی به رنگ آبی یا قرمز دیده میشود، معنای آن اینست که آن جسم فقط بخشی از نور را بازتابانیده است که متناسب با رنگ خودش بوده است و بقیه نور تابیده شده را جذب کرده است. در صورتی که ترکیب رنگها باعث تیره شدن آنها شود، به آن ترکیب کاهشی رنگ میگویند. نتیجه ترکیب کاهشی در اثر روی هم قرار دادن دو لایه شفاف به رنگ قرمز و فیروزهای، رنگی کاملاً تیره است.
فهرست مطالب پروژه مبانی معماری رنگ :
- فیزیک رنگ
- امواج الکترومغناطیس
- طیفهای رنگ
- ترکیب افزایشی
- ترکیب کاهشی
- شاخصهای اصلی رنگ
- ته رنگ یا فام (Hue)
- درخشندگی یا روشنایی (Value)
- خلوص رنگ (Intensity)
- نمود و اثر متقابل رنگها
- رنگهای سرد و گرم
- دستهبندی رنگها
- رنگهای درجه اول (اصلی)
- رنگهای درجه دوم (فرعی)
- رنگهای درجه سوم (ترکیبی)
- رنگهای مکمل
- کنتراست رنگ
- کنتراست ته رنگ
- کنتراست تیرگی – روشنی
- کنتراست سردی و گرمی
- کنتراست رنگهای مکمل
- کنتراست همزمان
- تصویر جانشین
- کنتراست کیفیت
- کنتراست کمیت (وسعت سطح)
- هماهنگی رنگها (هارمونی)
- شکل و رنگ