تکنیکهای دور سنجی برای شناخت بیشتر لایه های زمین

بازدید: 2795 بازدید
تکنیکهای دور سنجی برای شناخت بیشتر لایه های زمین

(مطالعه موردی: مطالعه کانیهای رسی و کربناتی با استفاده از تکنیکهای دورسنجی در قسمتی از زون زاگرس چین خورده)
چکیده

در سه دهه اخیر ظهور و کاربری فناوری نوین سنجش از دور فضابرد و در پی آن سامانه‌های اطلاعات جغرافیایی(GIS)، تحول شگرفی در کسب و بهره‌برداری از اطلاعات منابع زمینی و زیست‌محیطی ایجاد کرده است.

از کانی‌های دگرسانی جهت تعیین و به نقشه در آوردن سنگ‌هایی که دارای دگرسانی هیدروکسیل هستند استفاده می‌شود. آلتراسیون‌های پتاسیک، فیلیک، پروپلیتیک و سیلیسی از مهمترین انواع آلتراسیون هستند که در سنگ‌های آتشفشانی و رسوبی دیده می‌شوند. نقش دورسنجی در به نقشه آوردن دگرسانی‌ها، براساس تفکیک کانی‌هایی که به‌عنوان راهنما در شناسایی انواع دگرسانی‌ها موثرند، است. در این مطالعه که از تصاویر ماهواره‌ای +ASTER,ETM استفاده شده است به مطالعه کانی‌ها و دگرسانی‌ها با روش‌های آنالیز متداولی از جمله تحلیل مولفه‌های اصلی، نسبت‌گیری باندی و ترکیب رنگی مجازی پرداخته شده است.

اطلاعات طیفی مربوط به کانی‌ها بر اساس اطلاعات کتابخانه طیفی اتحادیه بین‌المللی زمین‌شناسی (USGS) به‌عنوان مرجع استخراج شده است. انعکاس طیفی کانی‌های مورد مطالعه براساس باندهای ۱،۲،۳،۴،۵ و ۷ از تصویر +ETM و ۱۴ باند از تصاویر ASTER تهیه شده است که خروجی آن به‌صورت توزیع زونی کانی‌سازی تهیه شده است. نقشه کانی‌سازی که از روش‌های جداسازی کانی‌ها استخراج شده مشخص می‌کند که کربنات‌ها (کلسیت ـ دولومیت) و کانی‌های رسی و سولفات‌ها از نظام طیفی مشابهی برخوردارند که خواص گسیلشی آنها به‌خصوص در باندهای حرارتی در اکثر موارد به شناسایی و تفکیک آنها کمک کرده که در منطقه مورد مطالعه در زون زاگرس در محدوده غرب شهرستان شیراز به بررسی و مطالعه آنها پرداخته‌ایم.

نام فایل: تکنیکهای دور سنجی برای شناخت بیشتر لایه های زمین

مشاهده کامل مطلب: لینک به تالار گفتگو

منبع: نواندیشان
مقالات، مطالب، طرح ها و پروژه های خود را برای قرارگیری در سایت علمی آموزشی نواندیشان از اینجا بفرستید.

ادامه مطلب