مدارات فرستنده و گیرنده

بازدید: 3072 بازدید
فرستنده

مدارات فرستنده و گیرنده

همانطور که می دانید در مدارات الکترونیکی ، مدارات فرستنده و گیرنده از اهمیت بالایی برخوردار هستند. برای ساخت مدارت فرستنده و گیرنده مثل مدارات ارسال صوت وارسال دیتا مدارات زیادی وجود دارد .
مداری که امروز برای شما انتخاب کردهایم مدار ارسال دیتا می باشد و یا به صورت ساده تر یک فرستنده و گیرنده رادیویی 4 کاناله می باشد.
اساس کار مدار بدین صورت می باشد که از فرستنده و گیرنده های rws434-tws 434 برای ارسال استفاده شده است در واقع این دو مدار قلب مدارات فرستنده و گیرنده می باشد و صد در صد هم کار می کند .

اساس کار مدار بدین صورت می باشد که اطلاعات 4 بیتی ما یا همان 4 کلید وصل شده به مدار به یک انکودروصل شده و خروجی ای سی انکودر به ورودی سریال مدار فرستنده tws434 وصل شده است. و با فشار کلید ها کد مرتبط با آن به فرستنده اعمال می شود و پس از دریافت توسط گیرنده این کد ها به یک ای سی دیکودر داده می شود و پایه مربوطه را به اصطلاح یک می کند.
اما در مورد فرستنده و گیرنده ها و مشخصات آن ها بدین صورت می باشد که مدار فرستنده که tws 434 نام دارد نوع مدولاسیون کد شده ان به صورت am می باشد و یکی از برتری این مدار نسبت به  مدا دیگر کار کرد صحیح در ولتاژ پایین می باشد به طوری که رنج ولتاژ مدار از 1.5 ولت تا 12 ولت می باشد البته این نکته را هم باید متذکر بشم که هرچه ولتاژ مدار به 12 ولت نزدیک ترشود برد مدار نیز افزایش پیدا خواهد کرد .

و قدرت خروجی مدار در شرایط مطلوب 8 میلی وات می باشد وفرکانس کاری مدار بین 314.8 تا 433.9 مگاهرتز می باشدو حداکثر ولتاژ ورودی مدار به عنوان دیتا و اطلاعات به میزان تغذیه مدار می باشد به صورتی که اگر تغذیه مدار 6 ولت باشد حداکثر ولتاژ ورودی به مداربه عنوان اطلاعات 6 ولت باشد نه بیشتر.

البته ممکن است که در بعضی موارد ردیف پایه ها و تعداد پایه ها تغییر کند که باید به همراه خرید آن در صورت امکان کاتالوگ ان را نیز دریافت کنید البته منظور از تغییرات در ردیف پایه ها می باشدبه طوری که مثلا پایه دریافت اطلاعات پایه شماره 3 یا 4 باشد. در مورد مدار گیرنده نیز نوع دمودلاسیون آن am می باشد و تغذیه ان بین 4.5 ولت تا 5.5 ولت می باشد. و خروجی ان به صورت سریالی می باشد.

در مدار زیر نقشه یک فرستنده و گیرنده 4 کاناله را مشاهده می کنید البته این نکته را یاد آوری کنم و این مدار به راحتی به فرستنده و گیرنده 8 کاناله قابل ارتقا هست که در پست بعدی نقشه آن را برایتان خواهم گذاشت .
طول انتن استفاده شده برای این مدار سیم به طول 30 تا 35 سانتی متر می باشد.
در عکس زیر مدار فرستنده را مشاهده می کنید که پایه 1 آن پایه تغذیه منفی مدار می باشد و پایه 2 ورودی سریال دیتا می باشد و پایه 3 مدار تغذیه مثبت می باشد و پایه 4 انتن می باشد.

   در مدار زیر که آن را مشاهده می کنید از مدار فرستنده که دارای 6 پایه می باشد استفاده شده است که در بازار ایران نیز به وفور یافت می باشد. مدار زیر یک فرستنده و گیرنده 4 کاناله می باشد البته یک کلید اضافه نیز میباشد که کلید به اصطلاح فعال کننده می باشد بدین صورت که در صورت وصل بودن کلید مدار اطلاعات را ارسال خواهد کرد.

                             

برای مدار گیرنده نیز می توانید از نقشه زیر استفاده کنید. اما در مورد نحوه کد بندی و اختصاصی کردن ، این مدار قابلیت اختصاصی شدن را دارد به صورتی که اگر 10 مدار را بسازید و در کنارهم بگذارید هیچ تداخلی با هم پیدا نمی کنند و هر فرستنده و گیرنده که کد های ان با هم مساوی باشند عمل خواهند کرد در مورد نحوه کد بندی فرستنده و گیرنده در بخش بعدی به همراه توضیحات کامل در مورد ای سی های انکودر و دیکودر برایتان شرح خواهیم داد.

نحوه کد بندی:

همانطور که می دانید در سایت نقشه فرستنده و گیرنده رادیویی 4 کاناله که به کمک فرستنده و گیرنده rws434 –tws 434 ساخته می شد را برایتان آماده کردیم و و در توضیحات ذکر کردیم که این مدار قابلیت کد گذاری را دارد.
منظوراز کد گذاری بدین صورت می باشد که شما می توانید برای هر فرستنده یک کد خاص تعریف کنید و در گیرنده نیز یک کد ، و در صورت مطابقت کد فرستنده و گیرنده دستگاه عمل خواهد کرد این امکان جالب شما را قادر می سازد تا 6561 فرستنده و گیرنده بسازید و اگر آن ها را در کنار یک دیگر قرار دهید فرستنده و گیرنده ها بدون هیچ گونه مشکلی کار خواهد کرد مثلا اگر فرستنده با کد 10110000 را روشن کنید و کلید 1 را فشار دهید فقط یک گیرنده عمل خواهد کرد و خروجی شماره 1 ان فعال خواهد شد که کد ان با فرستنده یکی باشد و یا به عبارتی اگر کد فرستنده 10110000 باشد و کد گیرنده هم 10110000 باشد دستگاه گیرنده خروجی آن فعال می شود .
همین امکان نیز در دزدگیر های ماشین وجود دارد بصورتی که اگر مثلا 100 ماشین که از یک نوع دزدگیر استفاده می کنند در یک مکان باشندد هیچ وقت اشتباهی درب ماشین دیگری باز نمی شود و دقیقا ماشینی که فرستنده آن کلید ان فشارداده شده است عمل خواهد کرد.


خوب در مورد نحوه کد گزاری باید بگم ما در مدار فرستنده و گیرنده 4 کاناله از یک آی سی انکودر 4 کاناله استفاده کردیم که خروجی آن وصل مدار فرستنده می شد.در این ای سی پایه های 1 الی 8 پایه خط آدرس می باشد که می توانید آن را به منفی یا مثبت وصل کنید و یا آزاد بگذارید.
برای بهتر متوجه شدن مثلا اگر شما پایه های 1 تا 4 را به مثبت وصل کنید و پایه های 5 و6 را به منفی وصل کنید و پایه 7و8 را آزاد بگذارید در حقیقت یک کد برای دستگاه خود تعریف کرده ایدو در گیرنده نیزبه همین صورت پایه ها را باید وصل کنید تا گیرنده شما بتواند اطلاعات ارسالی از فرستنده رادریافت کند و عمل کند البته این نکته را هم متذکر بشم که محدودیت در نحوه وصل کردن پایه وجود ندارد اصلا میتوانید همه پایه را آزاد بگذارید یا همه را به منفی وصل کنید یا همه را به مثبت در این زمینه هیچ گون محدودیتی وجود ندارد و فقط باید دقت کند که کد فرستنده و گیرنده یکی باشد تا اطلاعات شما ارسال ودریافت شود.

منبع: نواندیشان
مقالات، مطالب، طرح ها و پروژه های خود را برای قرارگیری در سایت علمی آموزشی نواندیشان از اینجا بفرستید.

ادامه مطلب