دو جزوه فلسفه تربیت دانشگاه پیام نور که براساس کتاب دکتر عیسی ابراهیمزاده و توسط محمدهاشم رضایی و رمضان زاهدی تهیه شدهاند را به صورت PDF از لینک زیر میتوانید دانلود کنید.
هدف کلی این درس آشنایی با مفاھيم فلسفه، معنی و مفھوم تربيت، مفھوم فلسفه تربيت و ھمچنين آشنایی با مکاتب مختلف فلسفی است که بعد از گذراندن آن دانشجویان باید بتوانند:
- فلسفه را تعريف نمايند
- معنی و مفھوم تربيت را بيان نمايند
- فلسفه تربيت را تعريف کنند
- مکاتب مختلف فلسفی را با پيروان آن مکاتب و مشخصات و ديدگاهھای آن مکتبھا را توضيح دھند
- نظر اسلام را در مورد تربيت بيان نمايند
تعريف در لغت يعنی شناساندن و منظور از آن اين است که پديده يا امری يا شيئی را به طور جامع به ديگران بشناسانيم. طوری که گوينده و شنونده يا نويسنده و خواننده دارای درک مشترکی از آن باشند. شايد سادهترين راه تعريف فلسفه معنی کردن اين واژه باشد. فلسفه، فيلوسوفيا، از دو کلمه يونانی فيلو به معنی دوستدار و سوفيا به معنی دانايی ترکيب يافته است. به اين ترتيب فلسفه يعنی دوستداری دانايی. اين واژه تقريباً دقيق و راھبر به معنا است، زيرا ھم خواستگاه و ھم مقصد فلسفه را روشن می سازد.يعنی خواستگاه فلسفه عشق و دوست داشتن و مقصد آن دانش و معرفت است. فلسفه نوعی شناخت يا معرفت است.
تربيت عبارت است از فراھم کردن زمينهھا و عوامل برای شکوفا کردن و به فعليت رساندن استعدادھای بالقوه انسان و حرکت تکاملی او به سوی ھدف مطلوب، منطبق بر اصولی معين و برنامهای منظم و سنجيده. فلسفه تربيت در جستجوی ايجاد نظريهھايی درباره ماھيت انسان، جامعه و جھان میباشد، تابتواند توسط آنھا دادهھای گاه متعارض پژوھشھای علوم رفتاری را نظم بدھد و ھدفھايی را که تربيت بايد تعقيب کند، و وسايل کلی را که در نيل به آنھا میتواند بکار ببرد معلوم نمايد.
فهرست مطالب جزوه فلسفه تربیت :
- مقدمه
- گفتار اول: فلسفه چيست؟
- گفتار دوم: تربيت چيست؟
- گفتار سوم: فلسفه تربيت
- گغتار چھارم: پندارگرایی و تربيت
- گفتار پنجم: واقعگرایی و تربيت
- گفتار ششم: مادهگرایی و تربيت
- گفتار ھفتم: عملگرایی و تربيت
- گفتار ھشتم: اسلام و تربيت
نام فایل: جزوه فلسفه تربیت دکتر ابراهیمزاده
دانلود فایل: جزوه اول | جزوه دوم
پسورد: noandishaan.com