راهنمای اصلاح ضریب توان

بازدید: 2462 بازدید

اصلاح ضریب توان

تصحیح ضریب توان یکی از بهترین سرمایه گذاریها برای کاهش هزینه انرژی است که در زمان اندک هزینه خود را برمیگرداند. پیشرفت های صورت گرفته در سالهای اخیر ، قابلیت اطمینان و ظرفیت سیستمهای جبران سازی را افزایش داده، تلویزیون و کامپیوترها به شبکه هارمونیک تزریق می کنند. این هارمونیک ها ممکن است توس امپدانس ها و خازن های شبکه تقویت شوند.

باید در موقع طراحی اولیه راه حل های اساسی پیش بینی شود تا از مشکلات بعدی جلوگیری گردد. سیستمهای تصحیح ضریب توان برای کاهش هزینه ها نصب می شوند و در طول مدت 1.5 تا 3 سال هزینه خود را برمیگردانند.

توان راکتیو به صورت رفت و برگشتی هست به این صورت که مثلا شما یک موتور برقی دارید و این موتور تقریبا یک سلف می باشد و حتما شنیده اید سلف نیز مصرف کننده توان راکتیو می باشد پس باید توان راکتیو خود را از نزدیک ترین منبع خازنی دریافت کند پس در مسیر انتقال به راه می افتد و اگر مثلا در پست انتقال برق نزدیک به منزل شما خازن وجود دارد از آنجا توان راکتیو خود را تحویل می گیرید .

امروزه سیستم های اصلاح ضریب توان با الکترونیک همراه شده اند و به صورت هوشمند تصمیم می گیرند که شبکه شما در چه وضعیتی می باشد و نسبت به آن وضعیت واکنش سریع و درست می دهند.

 اغلب دستگاهها و مصرفکنندگان الکتریکی برای انجام کار مفید نیازمند مقداری توان راکتیو برای مهیا کردن شرایط لازم برای انجام کار هستند. به عنوان مثال، یک الکتروموتور برای تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی، نیازمند تولید شار مغناطیسی در فاصله هوایی موتور است و نمی تواند بدون توان راکتیو، نیروی الکتروموتوری ایجاد کنند.

   همچنین سیستم های الکترونیک قدرت، تثبیت کننده های ولتاژ، کوره های القایی و قوس الکتریکی، سیستم های جوشکاری AC و DC، متعادل سازهای بارهای نامتعادل، تجهیزات دارای مشخصه غیرخطی و غیره، نیازمند توان راکتیو هستند. اما این توان سبب اضافه شدن جریان شبکه و در نتیجه افت ولتاژ و همچنین افزایش تلفات توان در مسیر به صورت حرارت می شود. ازجمله زیان های وارد شده به شبکه در این حالت عبارتند از:

  • اضافه شدن جریان مولد و نیاز به مولدهای با توان بیشتر
  • افزایش جریان شبکه (نیاز به کابل های با سطح مقطع بزرگتر)
  • اتلاف توان در شبکه های توزیع (تولید حرارت و افت ولتاژ)

پس باید بدانیم که ضریب توان دقیقا به چه معنی است و چه تاثیری در سیستم دارد. سپس روش های اصلاح ضریب توان و تجهیزات مورد نیاز برای جبران سازی را بشناسیم. 

فهرست مطالب

اصول کلی توان اکتیو و راکتیو

انواع جبران سازی

تعیین خازن مورد نیاز

کاربردها

مشخصات توان

نصب

فرمولهای محاسبات برای خازن

هارمونیک ها

چگونگی جبران سازی در حضور هارمونیک

نام فایل: کتاب راهنمای اصلاح ضریب توان

دانلود فایل: لینک مستقیم

پسورد: www.noandishaan.com

منبع: نواندیشان
مقالات، مطالب، طرح ها و پروژه های خود را برای قرارگیری در سایت علمی آموزشی نواندیشان از اینجا بفرستید.

 

ادامه مطلب