دو جزوه فیزیولوژی گیاهی 3 (رشد و نمو) دانشگاه پیام نور که براساس کتاب دکتر مه لقا قربانلی تهیه شده است را به صورت PDF از لینک زیر میتوانید دانلود کنید.
رشد و نمو منجر به تشكيل گياه كامل شده و در ريختزايي و اندامزايي آن نيز موثر است. بطور كلي رشد مجموعه پديدههاي زيستي است كه با افزايش غير قابل برگشت اندازهها و وزن يك فرد يا اندامهاي تشكيلدهنده آن مشخص ميشود. در حاليكه نمو با تغييرات عميقتر كه منجر به ظهور اندامهاي جديد كه نظير آنها وجود نداشته است همراه است.
براي محدود كردن محتواي كلمه رشد، سعي بر اين است كه رشد را براي تعيين تغييرات كمي برگشتناپذير گياه كه در طول زمان اتفاق ميافتد به كار برند. وقتي تغييرات كيفي در گياه بيشتر باشد واژههاي نمو و تمايز را بكار ميبرند. دو نوع رشد وجود دارد كه متوالياً دخالت ميكنند:
- رشد اولیه
- رشد ثانویه
رشد اوليه نتيجه فعاليت مريستمهاي راسی است. و رشد ثانوي نتيجه فعاليت مريستمهاي ثانوي است كه كامبيوم يا لايه زاينده نامیده میشوند. ياختههايي كه مريستمهاي اوليه را تشكيل ميدهند فعالانه تقسيم شده و صفات سيتولوژيكي مخصوصي (اندازه كوچك، نسبت هسته به سيتوپلاسم بالا، اندامكهاي كم ساختاري شده ، ديواره نازك، واكوئلهاي محدود، ريبوزومهاي فراوان ، هستكهاي با اندازه بزرگ) نشان میدهند. رشد اوليه عمومي تر است و مربوط به مجموع گياهان آوندي است. رشد ثانوي در گونههايي كه به آنها چوبي گويند حائز اهميت است كه به صورت درخت يا درخت مانند هستند. رشد گياه يك صفت جمعكننده (كه اضافه ميشود يا جمع ميشود) و تکراری دارد (تكرار شده كه در چند زمان انجام ميشود).
سرفصلهای جزوه فیزیولوژی گیاهی 3 :
- رشد و نمو
- منحنیهای رشد
- اثر عوامل بیرونی در رشد
- جنبشهای گیاهی
- اکسین
- اختصاصات فیزیولوژیک اکسین
- ارتباط ساختار شیمیایی و فعالیت و مکانیسم عمل اکسینها
- جیبرلینها
- سیتوکینینها و تنظیمکنندههای دیگر
- کسب استعداد گل دادن (بهاره کردن)
- فتوپریودیسم
- فیتوکروم
نام فایل: جزوه فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه پیام نور
دانلود فایل: جزوه اول | جزوه دوم
پسورد: www.noandishaan.com