گزارش مدیریتی حقوق شهروندی در دوران پساکرونا که توسط دکتر عسگر قهرمانپور و دکتر فرهاد محبتی ترجمه شده است و دکتر حسین یوسفی نظارت آن را بر عهده داشت، به صورت PDF از لینک زیر می توانید دانلود کنید.
جهان با بحرانی بیسابقه روبرو است. یک وضعیت اضطراری در سطح جهانی که در صد سال اخیر در این مقیاس دیده نشده است و اولویت، نجات جانها است. در این شرایط خاص، نیاز به یک واکنش جهانی است که البته با عواقب گسترده اقتصادی، اجتماعی و سیاسی همراه است. با توجه به شرایط استثنایی و حفظ زندگی، کشورها چارهای جز اتخاذ تدابیر فوقالعاده ندارند.
قرنطینه گسترده و محدودیت در برخورداری از آزادی در حرکت و جابجایی، محدودیتها در برخی ابعاد حقوق شهروندی را به دنبال دارد. چنین اقداماتی میتوانند بهطور خواسته یا ناخواسته بر معیشت و امنیت افراد، دسترسی آنها به خدمات بهداشتی، غذا، آب، کار، آموزش و همچنین اوقات فراغت تأثیر بگذارند. بنابراین برای کاهش هرگونه عواقب ناشی از همهگیری، لازم است تدابیری اتخاذ شود.
به این بهانه، در برخی کشورها حقوق حقه افراد تحت تاثیر قرار گرفته و چه بسا در حکومتهای خودکامه و مستعد دیکتاتوری، فضایی کاملا بسته را ایجاد کند که بسیاری از حقوق شهروندی در آن نادیده گرفته میشود تا زمینههای برخورد ناعادلانه و دور از مردمسالاری را فراهم نماید. شیوههای حکمروایی خوب، این آسیبها را به حداقل رسانده و محیطی امن و ایمن را در سطوح مختلف برای ادامه زندگی در فضای آکنده از ترس و محدودیتهای کرونایی به شهروندان هدیه میکند.
فهرست مطالب حقوق شهروندی در دوران پساکرونا :
- سخن نخست
- مقدمه
- تمرکز قدرت و بستن فضای دموکراتیک
- تحدید حقوق بنیادی
- گسترش مراقبت دولتی
- ممنوع کردن اعتراضها
- ریسکهای دیگر برای دموکراسی
- اختلالهای انتخاباتی
- روابط نامتعادل نظامی و غیرنظامی
- فشارها و امکانات برای جامعه مدنی
- بحثهای جدید درباره اقتدارگرایی در مقابل دموکراسی
- پیامدهای حکمروایی گستردهتر
- زیستپذیری حکمروایی و ثبات رژیم
- فشار بر انسجام اجتماعی-سیاسی
- فساد تشدیدیافته
- نبود رابطه در سطوح محلی- ملی
- نقشهای تقویتشده بازیگران غیردولتی
- زمان آماده شدن