جزوه جامعه شناسی تغییرات اجتماعی دانشگاه پیام نور که توسط سعید کیاکجوری و براساس کتاب غلامرضا غفاری و عادل ابراهیمی لویه تهیه شده است را به صورت PDF از لینک زیر میتوانید دانلود کنید.
این درس از دروس اصلی رشته علوم اجتماعی (کلیه گرایشها) است که هدف کلی آن آشنا کردن دانشجویان با مفهوم، شرایط، عوامل و پیامدهای تغییرات اجتماعی است. از آغاز پيدايش علم جامعه شناسي مبحث تغيير اجتماعي از موضوعات كليدي اين علم بوده و حتي عنوان شده كه جامعه شناسي، علم مطالعه تغيير و نظم اجتماعي است.
اگوست كنت، واضع مفهوم جامعه شناسي، اين علم را به دو شاخه ايستا و پويا تقسيم كرده است. به عقيده كنت، جامعه شناسي ايستا، به ثبات، نظامهاي هنجاري، الگوهاي قشربندي و جامعهپذيري، و جامعه شناسي پويا به الگوهاي تغيير و تحول اجتماعي توجه دارد. به تعبير گيدنز، خاستگاه جامعه شناسي را ميتوان در كوشش براي درك تغييراتي كه جهان سنتي را در هم پاشيد و به ايجاد شكلهاي جديد نظم اجتماعي مدد رسانيد، جستجو كرد.
شتاب و فراگيري تغييرات اجتماعي در دوره جديد، جامعه شناسان تاريخگرا را به طرح اين ايده كشانده كه جامعه تاريخ است. نويسندگان مختلف، تعاريف گوناگوني از تغيير اجتماعي ارائه داده اند، اما بيشتر آنها، بر تغيير ساختاري و تغيير در روابط ميان مؤلفههاي اصلي جامعه تأكيد كردهاند. برخي نيز معتقدند كه تغيير اجتماعي هم شامل تغيير در ساختار جامعه است و هم تغيير در عملكرد آن.
سرفصلهای جزوه جامعه شناسی تغییرات اجتماعی :
- فصل اول: كليات
- فصل دوم: روش شناسي تغيير اجتماعي
- فصل سوم: تطور تاريخي جوامع انساني
- فصل چهارم: تغيير اجتماعي در انديشه كلاسيكهاي جامعه شناسي
- فصل پنجم: رويكرد ساختي- كاركردي و تغيير اجتماعي
- فصل ششم: رويكرد تضاد و تغيير اجتماعي
- فصل هفتم: عامليت و تغيير اجتماعي
- فصل هشتم: ساختار و تغيير اجتماعي
- فصل نهم: الگوها و راهبردهاي تغيير اجتماعي
- فصل دهم: سنت، نوسازي و تجدد
- فصل يازدهم: هزينههاي تغيير اجتماعي
- فصل دوازدهم: جهاني شدن
نام فایل: جزوه جامعه شناسی تغییرات اجتماعی دانشگاه پیام نور
دانلود فایل: لینک مستقیم
پسورد: www.noandishaan.com