اثربخش کردن شهرداری ها از طریق طراحی ساختار سازمانی متناسب با اندازه شهرها، برای ارائه خدماتی مطلوب و تأمین منافع و حقوق شهروندان هدف اصلی این تحقیق بوده است. از آنجا که بین مأموریت و استراتژی و ساختار سازمانی می بایست رابطه منطقی وجود داشته باشد و ساختار سازمانی ابزاری است که مدیریت با استفاده از آن به هدف های سازمانی دست می یابد، در این مطالعه سعی شده است از طریق آزمون آماری رابطه بین ساختار سازمانی، اندازه شهر و اثربخشی سازمانی شهرداری ها مورد بررسی قرار میگیرد. جامعه آماری این تحقیق، ۴۵ شهرداری در استان گیلان را در بر میگیرد و اطلاعات آن مربوط به سالهای ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۰ است. پرسش اصلی تحقیق این است که چه نوع ساختاری با توجه به اندازه شهرها موجب افزایش اثربخشی سازمانی شهرداری خواهد شد. در این پژوهش با سنجش ابعاد ساختار سازمانی (تمرکز، پیچیدگی و رسمیت) و تعیین رابطه آن با اثربخشی سازمانی شهرداری ها با توجه به ویژگی های محیطی (اندازه و حجم خدمات شهری)، شهرداری ها در سه سطح دسته بندی می شوند و در هر سطح بر اساس جمعیت شهری (مصرف کنندگان خدمات شهری) و تعداد کارکنان شهرداری ها (ارائه کنندگان خدمات) ساختار متناسب با آن معرفی می گردد.
با جمع آوری اطلاعات و استفاده از آزمون های آماری که در هر سطح از شهرداری ها انجام شده، نتایج ذیل به دست آمده است:
نخست آنکه ساختاری شهرداری ها در سطوح مختلف با توجه به اندازه شهرها و حجم ارائه خدمات باید متفاوت باشد. دوم، مدل اصلی تحقیق (فرضیه اصلی) در سطح اطمینان مناسبی پشتیبانی شده است. سوم، با استفاده از روش دلفی نیز الگوهای پیشنهادی در سه سطح شهرداری کوچک، متوسط و بزرگ در جامعه مورد مطالعه تحت پشتیبانی خبرگان قرار گرفته است.
کلمات کلیدی: شهرداری، اثربخشی سازمانی، طراحی ساختار سازمانی، اندازه شهرها، ساختار ساده، ساختار بخشی، ساختار ماتریسی – پیوندی
نویسندگان: ناصر میرسپاسی، مهرداد گودرزوند چگینی
نام فایل: مطالعه رابطه بین محیط، ساختار سازمانی و اثربخشی سازمانی شهرداری ها و ارائه الگوی پیشنهادی
دانلود فایل: لینک مستقیم
پسورد: www.noandishaan.com
merC!