مقدمهای کوتاه در باب رباتهای آتشنشان:
همانطور که می دانید ربات آتشنشان از نظر پیچیدگیهای فنی، عموماً در سطح دانشآموزی ردهبندی میشود. از آنجا که این لیگ جزو لیگهای رسمی فدراسیون جهانی روبوکاپ نیست، برای طراحی و ساخت این رباتها قوانین ثابتی وجود ندارد و در هر مسابقه قوانینی ویژهی همان مسابقات وضع میشود. در مجموع شاید بتوان گفت وجه اشتراک رباتهای آتشنشان در تمام مسابقات فقط همین عملیات اطفأ حریق آنهاست. در مورد سایر ویژگیهای این ربات ها در مسابقات مختلف، تقریباً نکتهی مشترکی وجود ندارد و در هر مسابقه قوانینی مختص همان مسابقه وضع میشود. مثلاً در یک مسابقه سطح زمین مسابقه از ماسه بادی پوشیده شده است و در دیگری سطح زمین مسابقه از جنس mdf سفید است. در حال حاضر معتبرترین مسابقاتی که این لیگ را نیز دارا هستند، جام دانشگاه امیرکبیر (aut cup) و مسابقات دانشگاه نوشیروانی بابل است.
همانطور که گفته شد، مهمترین ویژگی و توانایی یک روبات آتشنشان، قابلیت یافتن و خاموش کردن آتش است. اما در مسابقات مختلف، برای بالا بردن سطح فنی روباتها، تعریف روبات را کمی پیچیدهتر میکنند و به عنوان مثال قابلیت مسیریابی ساده را نیز به روبات اضافه میکنند و روبات باید بخشی از زمین مسابقه را با توجه به خط سیاهی که در زمینهی سفید کشیده شده است پیمایش کند.
برای تشریح ساختار یک روبات آتشنشان، نخست میپردازیم به روش های مختلف کشف و خاموش کردن آتش:
همانطور که قبلاً هم گفته شد، آتش یک منبع پرنور در طیف مادون قرمز است، به بیان دیگر آتش به شدت از خود مادون قرمز گسیل می کند. در نتیجه راحتترین روش برای آشکار سازی آتش و تشخیص آن استفاده از سنسورهای مادون قرمز معمولی است.
نام فایل: آموزش ربات آتش نشان
مشاهده کامل مطلب: لینک به تالار گفتگو
با سلام و خسته نباشید میخواستم بگم شما در این مقالتون فقط به ربات های آتش نشان اتوناموس برداختید . لطفا دربارهی آتش نشان های کنترلی هم توضیح بدید با تشکر
با سلام و خسته نباشید میخواستم بگم رضا جان دریته که راجع به ربات اتش نشان کنترلی نگفتن ولی ما از این ها بهره بردیم
با تشکر از شما