در سومین بخش از آموزش رسم پرسپکتیو دونقطه ای به آموزش رسم پرسپکتیو اشکالی پرداخته می شود که از پرده تصویر عقب بوده و مانند آموزش های بخش اول و دوم پرسپکتیو دو نقطه ای چسبیده به پرده تصویر نمی باشند.
آموزش رسم پرسپکتیو دونقطه ای :
در این آموزش با روشی خلاقانه و ساده رسم پرسپکتیو اشیائی توضیح داده می شود که از پرده تصویر فاصله دارند. با این روش می توانید موقعیت هر نقطه ای در هر شکل عجیب را در مختصات دو نقطه ای بدست بیاورید.
بسیار ساده کافیست شکل را تا پرده تصویر ادامه بدهیم و پس از طراحی کامل قسمت اضافه را حذف کنیم. بعنوان مثال در شکل بالا مانند شکل زیر عمل می کنیم و برای بدست آوردن مختصات نقطه A آن را ادامه از هر دو طرف می دهیم تا نقاط a1 , a2 را بر روی پرده تصویر بدست بیاوریم.
حال مشخص است که نقطه A از محل طلاقی امتداد این دو نقطه بدست می آید و طبق آنچه که در بخش اول آموزش رسم پرسپکتیو دونقطه ای گفته شد، ما پلان شکل زیر که چسبیده به پرده تصویر می باشد را رسم می کنیم. برای این منظور نقاط گریز را بدست می آوریم.
نقاط a1 و a2 که بر روی پرده تصویر می باشند را به سادگی مختصاتشان که بر روی خط زمین هست را رسم می کنیم. و با امتداد هر کدام به سمت نقطه گریزشان از محل طلاقی آنها نقطه A را بدست می آوریم.
و مطابق با دستور العمل های آموزش داده شده نقاط دیگر را نیز بدست می آوریم.
و سپس ارتفاع که در شکل زیر به صورت فرضی ۲ سانتیمتر گرفتیم (فراموش نکنید فقط نقاط چسبیده به پرده ارتفاعشان کامل و تمام می باشد)
اینم از ارتفاع و شکل که در تصویر مشخص است که عقب تر از خط زمین می باشد. زیرا عقب تر از پرده تصویر بوده است.
جهت تکمیل آموزش و یاد دهی یک تکنیک خوب برای رسم سریع تصاویر، در این مثال شکل زیر در پرسپکتیو دو نقطه ای رسم خواهد شد. شکل زیر به صورت منتظم می باشد، یعنی تمام نقاط روی یک یال در راستای یکدیگر و در یک امتداد هستند. در صورت منتظم نبودن، صورت مسئله فرق و حل آن کاملا متفاوت بوده و پرکاربردتر می باشد.
برای شکل بالا کافیست ۱۲ نقطه موجود در شکل را بدست بیاوریم که در اینجا لازم است نکته ای اصل همان تکنیک است بیان شود: در یک شکل هندسی یک راس از طلاقی دو امتداد یا همون یال یا همون ضلع بوجود می آید یا به عبارت دیگه یک نقطه از برخورد امتداد دو خط بوجود می آید که خود این دوخط از یک نقطه ای شروع شده اند (شکل زیر)
در شکل بالا نقطه A از برخورد امتداد دو نقطه C و B تشکیل شده که ما دو نقطه ی C و B را نقاط مادر می نامیم. در ترسیم پرسپکتیو نیازی نیست مختصات نقطه ی A را بدست بیاوریم. کافیست دو نقطه مادر را رسم نموده و آنها را به نقاط گریزشان ببریم و واضح و مبرهن است که محل برخوردشان نقطه A می باشد. در شکل بالا می توان نقاط را تقسیم بندی کرد، نقاط مادر که باید مختصاتشان را بدست بیاوریم (آبی رنگ ها) و نقاط بچه (قرمز رنگ ها) که نیازی به بدست آوردن مختصاتشان نیست. (شکل زیر)
اگر کمی دقت کنید خواهید دید که در یک چهار ضلعی منتظم همیشه یک نقطه بچه است (شکل زیر)
همانطور که در شکل زیر می بینید فقط نقاط مادر بدست آورده شده است و بقیه نقاط مشخص هستند.
حال برای ارتفاع دادن ما باید ارتفاع نقاط مادر را داشته باشیم تا از امتداد آنها و عمود کردن نقاط دیگر به آنها ارتفاع ها بدست بیاید که طبق شکل تمام نقاط را تا پرده تصویر امتداد می دهیم (چون فقط روی پرده ارتفاع مشخص و تمام است)
در شکل زیر تمام میله های قرمز یک اندازه هستند و آنها را می توانیم تا نقاط گریزشون امتداد بدهیم.
این هم از ارتفاع ها
منبع: نواندیشان