در بخش اول از آموزش پرسپکتیو دونقطه ای نحوه رسم پلان در پرسپکتیو دو نقطه ای آموزش داده شد و در این قسمت به آموزش ارتفاع دادن به پلان پرداخته می شود.
آموزش پرسپکتیو دونقطه ای
نقاطی که بر روی پرده تصویر قرار دارن ارتفاع آنها برابر با ارتفاع واقعی است (مثال ۲ سانتیمتر) ولی نقاطی مانند C و B که بر روی پرده تصویر نیستند مانند روش گفته شده در پرسپکتیو یک نقطه ای بدست می آید با این تفاوت که هر کدام به سمت نقطه گریز خود می روند. حال باید ارتفاع نقطه C را بدست بیاوریم …. برای رسیدن به این هدف طبق روش زیر عمل کنید.
در شکل زیر میخواهیم ارتفاع نقطه D را بدست بیاوریم. ابتدا پاره خط های DB و DC را امتداد می دهیم تا به پرده تصویر برسند و نقاط فرضی B” و C” را بدست بیاوریم، هم اکنون می دانیم که در شکل ما نقاط A و B” و C” هر سه ارتفاعشان واقعی است.
و هر سه را به اندازه ارتفاع واقعی شکل بالا می اوریم و سپس آنها را به نقطه گریز خودشان وصل می کنیم (خطوط سبز رنگ)
حال از نقاط B و C و D عمود می کنیم به سمت بالا تا جایی که خط سبز رنگ را قطع کنند طبق شکل و در مرحله آخر نقاط ایجاد شده در بالا را بهم وصل می کنیم.
در شکل زیر می خواهیم ارتفاع نقطه F را بدست بیاوریم.
ابتدا امتداد پاره خط های EF و DF را تا پرده تصویر ترسیم می کنیم تا به دونقطه فرضی (که ارتفاعشان واقعی است و مبنای سنجش ما می باشند) روی پرده تصویر برسیم.
حال طبق آموزش قبل و مانند شکل زیر ارتفاع های واقعی را رسم و از محل طلاقی دو خط سبز رنگ محل نقطه F در وجه بالایی شکل را بدست می آوریم.
منبع : نواندیشان