مقاله بررسی راه های پیش گیری و کنترل بیماری تب برفکی نوشته مجتبی اسماعیل پور دانش آموخته رشته دکتری دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار رو به صورت PDF از لینک زیر می تونید دانلود کنید.
چکیده:
زمینه مطالعه: عامل ایجاد بیماری ویروسی از خانواده Picornaviridae و از جنس Aphthovirus
دارای ۷ سروتیپ Asia1,SAT3,SAT2,SAT1,C,O,A
این ویروس نسبت به عوامل فیزیکی و شیمیایی :مقاومت نشان میدهد همچنین در دمای بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد غیرفعال میگردد. pH پایینتر از ۶ و بالاتر از ۹ ویروس را غیرفعال می کند.(راهکار درمان و کنترل بیماری).
در برابر سدیم هیدروکساید ۲% ، سدیم کربنات ۴% و سیتریک اسید ۲/۰% غیرفعال میشود و نسبت به ترکیبات چهارتایی آمونیوم ، هایپو کلریت و فنل مقاوم است. در عقدههای لنفاوی و مغز استخوان در pH خنثی فعال می ماند اما در عضلات وقتی pH پایینتر از ۶ باشد ویروس تخریب میگردد. (در شرایط rigor mortis )
در محیط هم تا بیش از یک ماه می تواند در صورت مساعد بودن درجه حرارت و pH باقی بماند.
هدفFMD: از جمله مهمترین بیماریهای مسری گاوان است که باعث خسارات اقتصادی قابل توجهی میگردد.
در گاوان بالغ احتمال کشندگی آن کم است اما در اثر ایجاد میوکاردیت در کم سن و سال ترها کشندگی بالایی دارد.
نتایج: گاو ، گوسفند ، بز ، خوک و همه نشخوارکنندگان وحشی میزبانان این ویروس هستند، البته شتر از استعداد کمی برای ابتلا برخوردار است.
– انتقال : با تماس مستقیم یا غیر مستقیم
– بیماری Air-borne است.
– منبع ویروس : حیوانات مبتلا از نظر بالینی و ترشحات تنفس ، بزاق ، مدفوع و ادرار ، شیر و منی (تا ۴ روز قبل از علائم بالینی)
– دوره کمون بیماری : ۲ تا ۱۴ روز
– علائم بالینی در گاو : تب ، بی اشتهایی ، افت تولید شیر برای ۲ تا ۳ روز ، پس از آن سائیدن دندانها به هم ، ریزش بزاق ، لنگش ، لگد زدن و پا را به زمین زدن (بدلیل وجود وزیکول (تاول) روی مخاط داخلی گونه و بینی و در ضمن. ظهور تاولها روی پستان محتمل است.
نتیجه گیری نهایی: دوره بهبود این بیماری ۸ تا ۱۵ روز میباشد.
– جراحت زبان ، عفونت ثانویه جراحات ، افت دائمی تولید شیر ، میوکاردیت ، سقط ، مرگ حیوانات جوان ، کاهش مستمر وزن از جمله عوارض دیگر این بیماری هستند.
واژه های کلیدی: تب برفکی٬ تاول٬ لنگش٬ ویروس
نویسنده و ارسال کننده: مجتبی اسماعیل پور
نام فایل: بررسی راه های پیش گیری و کنترل بیماری تب برفکی
دانلود فایل: لینک مستقیم
پسورد: www.noandishaan.com
با عرض سلام خدمت تمای همکاران دانش اموختگان عزیز و همچنین دانشجویان و دانش امزان محترم امیدوارم به نوبه خودم تاثیری در اشنایی شما بزطگواران با بیماری های مشترک و نوپدید در دامها داشته باشم.تز شما خواهش میکنم نظرات خود را در مورد مثالات این حقیر در زمینه های مختاف اعلام نمایید و حتی میتوانید در صورت دوست داشتن به من د ارتباط باشید تا بکمک همدیگر مقالات علمی بسیار قوی را به کمک و مشورت هم آماده کنم و حتی در ژورنال های معتبر دنیا بفرستیم.
در صورتی که سوال خاصی در هر زمینه ای در رشته دامپزشکی و بهداشت حیوانات دارین در هر ساعت از شبانه روز بامن تماس بگیرین پاسخگوی سولات و شبهات بوجود اماده بری شما میباشم.
دکتر مجتبی اسمعیل پور روشن(دکترای دامپزشکی “مدرس دانشگاه پیام نور خشرودپی)
تلفن همراه(۰۹۱۱۶۶۶۲۸۲۴)