استفاده از مکمل سلنیوم در جیره گاوهای شیرده و خشک

بازدید: 2441 بازدید

مقاله استفاده از مکمل سلنیوم در جیره گاوهای شیرده و خشک نوشته مجتبی اسمعیل پور روشن دانش آموخته رشته دکتری دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار رو به صورت PDF از لینک زیر می تونید دانلود کنید.

چکیده:

 تقریبا ۵۰ سال پیش سلنیوم (Se) به عنوان یک ماده مغذی برای پستانداران (شوارتز و فلوز، ۱۹۵۷) مطرح گردید و کمبود این ماده معدنی منجر به بیماری عضله سفید در نشخوارکنندگان می شد . با گذشت زمان پژوهش های متعددی اثرات سودمند تغذیه سلنیوم را در حیوانات اهلی به اثبات رساندند. با این حال تا سال ۱۹۷۹ دولت آمریکا مجوز اضافه کردن مکمل سلنیوم به جیره حیوانات اهلی را نداده بود. در آن زمان غلظت ۱٫۰ میلی گرم سلنیوم در کیلوگرم جیره، توسط ۲ منبع سلنیت سدیم و سلنات سدیم تکمیل می گردید. میزان نیاز سلنیوم در تغذیه گاوهای شیرده در سال ۱۹۸۷ اصلاح گردید و مجوز اضافه کردن این ماده معدنی به میزان ۳٫۰ میلی گرم در کیلوگرم صادر شد، اما منابع تغییر داده نشد و شامل همان دو منبع سلنیت سدیم و سلنات سدیم بود.

سازمان مدیریت غذا و دارو در سپتامبر سال ۲۰۰۳ مجوز  استفاده از منبع سلنیوم آلی در جیره گاوهای شیرده و پرواری را داد. البته حداکثر میزان مجاز استفاده از این مکمل به میزان ۳٫۰ میلی گرم در کیلوگرم نگه داشته شد.

سلنیوم یکی از عناصر کم مصرف است که مهمترین وظیفه شناخته شده برای آن مشارکت در ساختمان آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز بوده که نقش مهمی را در سیستم آنتی اکسیدانی ایفا می کند (سری و همکاران ۲۰۰۹). سلنیوم می تواند به صورت مکمل در دو فرم سلنیوم آلی و غیرآلی به جیره غذایی دام ها اضافه شود.سلنیوم آلی مسمومیت کمتری نسبت به سلنیوم غیر آلی دارد و بهتر جذب و در بدن ذخیره می شود.

کلمات کلیدی: سلنیوم”جیره”گاوهای شیرده”ماده مغذی

نویسنده و ارسال کننده: مجتبی اسمعیل پور روشن

نام فایل: استفاده از مکمل سلنیوم در جیره گاوهای شیرده و خشک

دانلود فایل: لینک مستقیم

پسورد: www.noandishaan.com

منبع: نواندیشان

ادامه مطلب