مهم ترین بخش از فضای شهری، فضای های عمومی است که متأسفانه در شهرها نقش آن روز به روز کمرنگ تر می شود و فضاهای عمومی که از گذشته نیز به جای مانده به فضاهایی ملال آور و نیمه مرده مبدل شده است. سرزندگی وپویایی یک فضای شهری و درمقابل، ملال انگیزبودن آن، بازتاب شمار نوع فعالیت ها و اتفاقاتی است که در فضا رخ می دهد. بنابراین برای ایجاد سرزندگی ابتدا باید به شناسایی فعالیت ها بپردازیم. براساس طبقه بندی یان گل (Jan Gehl) شهرساز انگلیسی، می توان فعالیت ها را به لحاظ اجباری یا اختیاری بودن به سه دسته تقسیم کرد که عبارتند از: فعالیت های ضروری(اجباری) مانند رفتن به مدرسه یا محل کار، منتظر ماندن در ایستگاه اتوبوس، خرید کردن و…فعالیت های انتخابی مانند رفتن به پارک، تفریح، خرید تفننی و فعالیت های اجتماعی مانند تماشا کردن ، صحبت کردن، جلب توجه کردن و…، فعالیت های ضروری، بدون ارتباط با کیفیت محیط فیزیکی انجام می شوند. درحالی که فعالیت های انتخابی به این بستگی دارد که فضا چه چیزی برای ارائه به افراد دارد و افراد را به چه اعمالی در آن وامی دارد. هرچه فضا بهتر باشد فعالیت های انتخابی بیشتری در آن صورت می پذیرد و طول مدت فعالیت های ضروری نیز درآن افزایش می یابد
نویسندگان: نوید سعیدی رضوانی، زهرا شش پری
ارسال کننده: زهرا شش پری
نام فایل: تأملی در مفهوم و عملکرد پاتوق در فضای شهری
دانلود فایل: لینک مستقیم
پسورد: www.noandishaan.com
سلام وقت شما بخیر من میخواستم این مقاله رو به عنوان منبع بنویسم منتهی نمیدونم برای کدوم نشریه یا چه سالی هست هرچی داهل اینترنت سرچ کردم پیدا نکردم اگر امکانش باشه مشخصات کامل این مقاله رو برای من ایمل میکنید؟
تأملي در مفهوم و عملکرد پاتوق در فضاي شهري(مانـدن در فضـا)
fatemeh09135960469@gmail.com
سلام و احترام
مقاله توسط خانم زهرا ششپری (یکی از نویسندگان مقاله) برامون ارسال شده. مقاله برای مجله همشهری معماری در بین سالهای 90 تا 92 هست، ولی دقیق اطلاعی ندارم که برای چه سالی و چه شمارهای هست.